Gregorian Bivolaru, din nou în fața judecătorilor francezi

Gregorian Bivolaru – condamnat definitiv în țară pentru sex cu un minor – va apărea astăzi în fața unui judecător din Franța.

Încarcerat, în prezent, într-un penitenciar din Hexagon, liderul MISA va trebui să dea o declarație în care trebuie să spună dacă este de acord sau nu să fie extrădat.

Magistrații francezi au la dispoziție 20 de zile pentru a se pronunța cu privire la o eventuală predare a lui Bivolaru autorităților din România.

 

Prins vineri la Paris și plasat în arest preventiv într-un penitenciar din Franța, Gregorian Bivolaru va fi audiat, din nou, de magistrați.

Potrivit agenției de știri news.ro, liderul MISA va fi întrebat dacă este de acord sau nu să fie predat autorităţilor române.

În cazul în care Bivolaru nu dorește să fie extrădat, magistraţii vor avea la dispoziţie 20 de zile pentru a se pronunţa asupra cazului, dar decizia poate fi contestată ulterior.

Bivolaru le-a spus judecătorilor francezi că este cetăţean bulgar şi că NU este urmărit de autorităţile române.

Amintim, în iunie 2013, liderul MISA a fost condamnat definitiv de instanţa supremă din România la 6 ani de închisoare cu executare pentru întreţinerea de act sexual cu minor.

De precizat că, la ultimele termene de judecată, Bivolaru a fost citat de instanţă şi cu noul său nume, Magnus Aurolsson, pe care susține că l-a obţinut în Suedia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS