Grecia si Cehia, primele sfert-finaliste la Euro 2012

Surpriza uriasa in grupa A.

Grecia s-a calificat in sferturile de finala si totodata a eliminat Rusia, pe care a invins-o cu 1-0. Vetranul de 35 de ani Giorgos Karagounis a marcat in ultima faza a primei reprize. Tot el a fost faultat in careu in minutul 61 dar arbitrul a considerat ca a simulat si i-a aratat cartonasul galben, al doilea la aceasta editie, astfel ca eroul elen va rata sfertul de finala.

Desi au dominat si au avut 62% posesie, rusii nu au trimis decat 4 suturi pe spatiul portii adverse. Considerata una dintre favoritele competitiei dupa ce in prima etapa a zdrobit Cehia cu 4-1, echipa lui Guus Hiddink , invincibila de 16 meciuri, avea nevoie doar de un egal cu Grecia si continuna chiar si invinsa daca Polonia si Cehia remizau in celalalt meci. Gazda turneului final a fost insa si ea eliminata fiind invinsa cu 1-0. Meciul a inceput furibund, cu doua mari ocazii de gol ratate de Lewandovsky. Jiracek a dat insa lovitura in minutul 72 dupa ce echipa lui a echilibrat partida in repriza secunda.

Asadar Cehia de pe primul loc si Grecia sunt primele sfert finaliste ale Euro 2012.

Astazi se joaca meciurile decisive ale grupei B unde este deasemenea posibil orice deznodamant. Principala favorita, Germania, va infrunta o alta supriza , Danemarca, iar Joachim Low spune ca nu i-a subestimat in niciun moment pe nordici depsre care spune ca au o echipa foarte compacta si un atac bun. In cealalta partida, Olanda va intalni Portugalia. Chiar daca a pierdut primele doua meciuri, Portocala mecanica se mai poate califica daca se impune diseara de la 21:45 iar Germania invinge Danemarca.