Confidenţialitate

Grecia, Rhodos: Cea mai mare operațiune de evacuare din istoria țării din cauza incendiilor. Români, printre persoanele evacuate | AUDIO

Operațiune de evacuare pe insula Rhodos – una dintre cele mai mari din istoria țării. Incendiile au făcut ravagii în centrul și sud-estul insulei. Azi-nopte, pe aeroportul Henri Coandă-Otopeni, au ajuns primii turiști români care au fost evacuați din stațiunile afectate de incendii.

Unii turiști români care s-au întors din Rhodos spun că au pierdut bagajele și că li s-au promis despăgubiri

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Am plecat când deja ardea aproape de noi hotelul și am stat să căutăm cazare, să căutăm cu copiii în stradă… nu aveam mâncare, nu aveam nimic, haine, bagaje…”, spune o femeie care s-a întors în România.

Întrebată dacă reprezentanții hotelului nu au oferit transportul și transferul persoanelor evacuate, femeia a spus că: „Nu, am rămas să nea dea daune. Nu au asigurat nimic. Am mers noi cu copiii. A fost un pic teribil, am stat să căutăm, nici nu aveau unde să doarmă. Dar ne bucurăm că am ajuns cu bine și s-a terminat”.

Mulți turiști au fost mutați din hotelurile în care erau cazați și ținuți în alte hoteluri, pe holuri și în anexe

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Am fost destul de speriați, panicați… Am fost evacuați de acolo. Sejurul s-a întrerupt de la 8 zile la 4 zile, a patra zi am venit înapoi acasă. Fum, panică, ne-au mutat, s-au mobilizat destul de repede, dar la hotel destul de târziu, ne-au mutat destul de târziu de acolo. Ne-am întors după o zi și ne-am recuperat și bagajele. Drumurile au fost închise și s-au deschis și ne-am recuperat foarte repede și bagajele și am reușit să venim în țară”, spune o altă femeie.

 

Sursa colaj foto: Twitter / Hamburgdave

Citește și: Cod roșu de caniculă pentru județe din sudul țării. Vor fi temperaturi de până la 42 de grade Celsius | AUDIO