Confidenţialitate

Grecia: Restaurantele și barurile se vor închide mai devreme, din 3 ianuarie. Cel mult 6 persoane vor avea voie la o singură masă

Grecia va închide, începând cu data de 3 ianuarie, restaurantele şi barurile la miezul nopţii şi nu va permite mai mult de şase persoane la o singură masă. Țara este afectată de noul val al pandemiei, generat de variant Omicron a coronavirusului.

La fel ca în mai multe ţări europene în ultimele zile, un număr record de contaminări se inregistrează în Grecia, ce se aproprie de 10.000. De aceea, guvernul acestei ţări adoptă noi restricţii.

Personalul din industria de alimentaţie publică, precum şi toate persoanele care vor dori să intre în supermarketuri sau să circule cu transportul în comun trebuie să poarte o mască care oferă o protecție mai bună sau două măşti chirurgicale una peste alta.

La restaurant și baruri nu vor mai avea voie mai mult de 6 oameni la aceeași masă.

Personalul din întreprinderi şi din administraţia publică va lucra în proporţie de 50% prin telemuncăpână pe 16 ianuarie, când Ministerul Sănătăţii grec va reevalua situaţia.

Toţi călătorii care sosesc în Grecia, chiar şi cei vaccinaţi, trebuie să prezinte un test PCR negativ nu mai vechi de 48 de ore sau un test antigen de cel mult 24 de ore.

Aceste noi măsuri intervin în Grecia în condiţiile în care Europa se confruntă cu un nou val de COVID-19, marcat de o rapidă răspândire a variantei Omicron, extrem de contagioasă.

Specialiștii din Atena estimează deja că aproape 70% dintre noile cazuri detectate în Grecia sunt cu varianta Omicron.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Alexa Stănescu

Citește și: Franța anunță noi restricții anti-Covid, după ce a înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi de la debutul pandemiei