Confidenţialitate

Franța anunță noi restricții anti-Covid, după ce a înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi de la debutul pandemiei

Autoritățile de la Paris anunță că noi restricții vor fi introduse în Franța, pe fondul îngrijorărilor privind răspândirea variantei Omicron a SARS-CoV-2.

De la 3 ianuarie 2022, telemunca va fi obligatorie acolo unde situația o permite iar adunările publice în interior vor fi limitate la 2.000 de persoane, potrivit BBC.

Restricțiile anti-epidemice sunt introduse de autoritățile franceze după ce peste 104.000 de cazuri au fost înregistrate sâmbătă, cel mai mare număr din această țară de la debutul pandemiei Covid-19.

Cu toate acestea, premierul francez spune că nu vor fi introduse restricții în noaptea dintre ani. Jean Castex le-a transmis însă jurnaliștilor că pandemie se simte „ca un film fără sfârșit”.

Ministrul Sănătății, Olivier Véran, a spus că numărul infecțiilor Covid-19 se dublează în Franța la fiecare două zile, avertizând asupra unui „mega-val” de cazuri noi.

Mai multe țări europene au decis, în ultimele zile, să impună restricții mai dure, pe măsură ce tot mai multe cazuri de infectare cu Omicron sunt înregistrate pe continent.

Studiile arată că tulpina Omicron produce infecții cu până la 70% mai slabe comparativ cu Delta, însă specialiștii se tem că numărul mai mare de infectări va duce la o supra-aglomerare a spitalelor.

Autor: Narcis Roșioru

Sursa foto: Unsplash / The Paris Photographer

Citește și: Italia începe administrarea booster-ului la patru luni după doza a doua de vaccin anti-Covid-19