Confidenţialitate

Grecia: Proteste violente după ce un tânăr de etnie romă a fost împușcat de poliție | AUDIO

Proteste violente în Grecia. La Salonic și Atena, au avut loc ciocniri între protestari și forțele de ordine. Oamenii au ieșit în stradă după ce un adolescent de etnie romă a fost împușcat de poliție.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe imaginile publicate online se vede cum mulțimea furioasă aruncă cocktailuri Molotov în forțele de ordine. Aceștia au răspuns cu gaze lacrimogene. Protestarii au dat foc și unor obiecte pe o stradă, iar agențiile de presă relatează că s-au aruncat cu pietre către biroul Parchetului din Salonic.

S-a ieșit în stradă și în capitala Atena. Membrii ai comunității rome, dar și ONG-uri pentru drepturile omului acuză autoritățile elene de rasism.

Oamenii au ieșit în stradă după ce un adolescent de etnie romă a fost împușcat de un ofițer de poliție care îl urmărea pentru presupus furt de benzină. Potrivit informațiilor din anchetă, tânărul își alimentase mașina cu benzină în valoare de 20 de euro, după care a plecat fără să plătească.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Indonezia: Cei care întrețin relații sexuale în afara căsătoriei riscă pedepse de până la un an de închisoare. Regula se va aplica și străinilor