Confidenţialitate

Indonezia: Cei care întrețin relații sexuale în afara căsătoriei riscă pedepse de până la un an de închisoare. Regula se va aplica și străinilor

În Indonezia, cei care întrețin relații sexuale în afara căsătoriei riscă pedepse de până la un an de închisoare, a decis Parlamentul, iar regula se va aplica și străinilor. Măsura face parte dintr-un pachet legislativ care a atras critici legate de încăldarea drepturilor omului.

Pachetul prevede interdicții privind insultarea președintelui, răspândirea de opinii contrare ideologiei de stat sau organizarea de proteste fără înștiințarea autorităților.

Modificările aduse Codului Penal în Indonezia prevăd pedepse de până la un an de închisoare pentru cei care întrețin relații sexuale în afara căsătoriei și de până la 6 luni după gratii pentru cei necăsătoriți care locuiesc împreună.

Partenerul unei persoane, părinții ori copilul acesteia o pot denunța pentru încălcarea acestor reguli care se vor aplica și străinilor.

Reprezentanții Ministerului Justiției spun că în acest fel doresc să protejeze instituția căsătoriei și valorile indoneziene.

Activiștii pentru drepturile omului atrag atenția însă că noul cod penal limitează libertatea de exprimare și libertatea religioasă, scrie BBC.

Parlamentul din Indonezia a interzis, de asemenea, insultele la adresa președintelui și a instituțiilor de stat, exprimarea de opinii contrare ideologiei de stat și organizarea de proteste fără înștiințarea autorităților.

În plus, ateismul va deveni ilegal și orice indonezian trebuie să opteze pentru o religie anume. În Indonezia, majoritatea populației este musulmană.

Măsurile au fost criticate de populație, care a organizat proteste, în ultimele zile. Noile reguli vor intra în vigoare peste trei ani, timp în care vor fi elaborate normele de aplicare.

Foto: Shutterstock

Citește și: De ce nu se îngrașă italienii, deși mănâncă paste des? Explicația medicului nutriționist Mihaela Bilic | VIDEO