Grecia: Încă un român a fost confirmat cu noul coronavirus

Numărul cetățenilor români din Grecia, infectați cu noul coronavirus, a ajuns la 16, după ce, încă un caz a fost confirmat, joi, de autoritățile elene.

Acesta se află în insula Creta și a fost plasat în carantină într-un hotel special desemnat efectuării acestei măsuri, unde va rămâne alături de un alt cetățean român.

Potrivit MAE, starea persoanei infectate este bună, fiind asimptomatică. Ambasada României la Atena este în dialog cu cetățeanul român, fiind pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu strictă respectare a măsurilor adoptate de Republica Elenă în contextul generat de pandemia de COVID-19.

În acest context, MAE cere Greciei transparență după ce un ministru a spus că în Republica Elenă 61 de români au COVID-19.

Ministrul delegat pentru protecție civilă al Republicii Elene, Nikos Hardalias, a declarat că până în prezent 61 de români aflați pe teritoriul Greciei au COVID-19. MAE întreprinde măsuri pentru a obține informații cu privire la starea lor și cere Greciei transparență.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, Ambasada României la Atena a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile elene competente pentru a obține informații suplimentare cu privire la situația celor 61 de cetățeni români care ar fi confirmați cu COVID-19 pe teritoriul Greciei și despre starea lor de sănătate.

MAE menționează că datele comunicate în mod public până în prezent cu privire la cazurile turiștilor români depistați ca fiind infectați cu COVID-19 pe teritoriul Greciei au fost obținute de către Ambasada României la Atena și Consulatul General al României la Salonic fie direct de la autoritățile elene, fie, în mod direct, de la cetățenii români vizați.

Totodată, MAE precizează că, în anumite cazuri, cetățenii români depistați pozitiv pentru infecția cu COVID-19 au solicitat în mod expres discreție cu privire la situația lor, refuzând informarea autorităților române cu privire la situația sau starea de sănătate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS