Grecia: Cei opt suporteri ai nationalei de fotbal asteapta extradarea

Ambasada României la Atena a depus eforturi pentru a fi grăbite procedurile de expulzare

Cei 8 suporteri ai naţionalei noastre de fotbal, reţinuţi şi condamnaţi în Grecia, aşteaptă extrădarea.

Ei au primit o condamnare la închisoare cu suspendare pentru deţinere de materiale pirotehnice – stric interzise de legistaţia elenă – dar au atacat în instanţă verdictele primite.

Cei 8 au fost condamnaţi la 5 luni de inchisoare cu suspendare, dar au facut apel la hotărârea judecătorească.

Poliţia elena a decis menţinerea românilor în stare de arest, până la finalizarea procedurilor de expulzare.

Cei 8 suporteri nu au apucat să vadă meciul Grecia-România. Ei au fost reținuți la intrarea pe stadion, după ce forțele de ordine au găsit asupra lor fumigene și torțe, materiale interzise de legislația elenă.

Românii au declarat că au avut asupra lor fumigene care nu erau periculoase. Voiau doar să facă pe stadion o coregrafie în culori.

Suporterii au fost duși în arestul poliției, li s-a asigurat traducător și au fost judecați în regim de urgență. Ei au fost condamnați la 5 luni de închisoare cu suspendare, însă au atacat hotărârea judecătorească. – potrivit ministerului român de Externe.

Legislația din Grecia prevede că persoanele considerate pericol social trebuie să rămână în arest până la repatrierea lor, chiar dacă au primit pedepse cu suspendare.

Încă dinaintea meciului, Ministerul de Externe de la București a recomnadat suporterilor echipei naționale care se pregăteau să meargă la Atena să respecte cu strictețe măsurile de ordine şi siguranţă publică stabilite de autorităţile elene.