Confidenţialitate

Grecia, Bulgaria și Turcia rămân destinațiile preferate ale românilor pentru vacanța de vară | AUDIO

Dacă în urmă cu 3 luni, românii alegeau locurile mai puțin aglomerate pentru petrecerea vacanței, pe timpul verii, preferințele lor nu s-au schimbat prea mult față de anii trecuți. La mare căutare sunt stațiunile de pe litoralul românesc și cele din Grecia, Turcia și Bulgaria, mai ales că, în ultimele luni, accesul în aceste țări a fost simplificat – spune Răzvan Pascu, consultant în turism:

”Grecia a ieșit de pe lista galbenă, este pe lista verde, asta înseamnă că la întoarcerea în țară nu mai trebuie să facem nici un fel de test Covid, chiar dacă nu suntem vaccinați, iar la intrare vor rămâne aceleași condiții ca și anul trecut, se adaugă că poți intra, pe lângă testul negativ, și cu certificatul de vaccinare. În Bulgaria, lucrurile sunt mult mai simple, în sensul că bulgarii au arătat încă de acum o lună și jumătate că se poate intra acolo fără certificat de vaccinare și nu există nici un fel de restricție, nici măcar la retur. Turcii s-au arătat dornici de turiști, ca în fiecare an, se poate intra fără să fie necesar un test Covid”.

În Turcia, nu mai este cerut testul COVID, dacă prezentați adeverința de vaccinare sau dovada că ați trecut prin boală. Iar la intrarea în Grecia, sunt acceptate acum și testele rapid pentru coronavirus, nu mai vechi de 48 de ore, atât pentru adulți, cât și pentru copiii cu vârsta mai mare de 12 ani. Acestea nu vă scapă însă de testarea aleatorie la sosirea în Grecia.

Formularul de Localizare a Pasagerului este cerut la intrarea în multe țări – amintește Răzvan Pascu.

”Formularul nu este obligatoriu doar pentru Grecia sau Turcia, există foarte multe țări din lume care îl solicită, inclusiv pentru Italia, țări exotice, cum e Tanzania, care l-a introdus de curând. Nu trebuie să se sperie nimeni de el, este un formular care se completează electronic, treci datele personale, locul în care te vei caza și un număr de telefon în cazul în care se întâmplă ceva. Se poate completa online, cu minim 24 de ore înainte de plecare și este mai mult o formalitate, dar să nu uitați de el că altfel vă îngreunați accesul în țara respectivă.”

Înainte de a pleca în vacanță, e important să consultați site-ul Ministerului de Externe și să verificați condițiile de călătorie în țara pe care intenționați să o vizitați.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Florentina Mihăiță