Grecia anunta crestere economica

Ministrul de finante a anunțat că economia a crescut în trimestrul al doilea față de primele 3 luni ale anului.

Produsul Intern Brut al Greciei a crescut comparativ cu trimestrul anterior – a anunțat ministrul de finanțe, Yannis Stournaras, care a citat simple estimări guvernamentale, fără să avanseze vreo cifră. Afirmațiile sale vin în contextul în care angajații din sectorul public au ieșit din nou în stradă, săptămâna aceasta, nemulțumiți că vor fi noi restructurări. 25 de mii de funcționari publici ar urma să fie mutați pe alte posturi sau concediați până la sfârșitul acestui an, după cum s-a angajat guvernul de la Atena s-a angajat în fața creditorilor internaționali.

Ministrul elen de finanțe a evitat să vorbească despre ieșirea țării din recesiune. El a declara recent că se așteaptă la o contracţie de 3,8% a economiei Greciei în acest an, mai puţin faţă de estimarea anterioară de 4,2 procente.

Oricum, Economiștii estimează că 2013 va fi al 6-lea an de recesiune pentru Grecia, după ce țara a fost puternic afectată de criză și de măsurile de asuteritate adoptate de guvern pentru a primi cele două pachete de ajutor financiar de la FMI.