Gravidele sunt sfătuite să nu meargă la medic din proprie inițiativă | AUDIO

Multe femei însărcinate sunt extrem de îngrijorate, în această perioadă și nu știu exact ce au de făcut pentru a se asigura că nu se vor infecta cu noul coronavirus.

Medicii ginecologi spun că, în ultima perioada telefonul sună non-stop, iar gravidele își fac griji și că restricțiile de circulație le vor împiedica să ajungă la consultații.

În emisiunea Deșteptarea de la Europa FM, medicul obstretician, Andreas Vythoulkas  le sfătuiește să își ia aceleași măsuri de protecție față de COVID-19 care oricare altă persoană: adică izolare și o igienă extrem de riguroasă.

Stresul poate face mult rău unei femei însărcinate, a spus, în emisiunea Deșteptarea, medicul Andreas Vythoulkas, care a precizat și dacă există risc de transmitere a noului coronavirus de la mamă la făt.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Gravidele sunt sfătuite să nu meargă la medic din proprie inițiativă.           

Medicii ne asigură că în maternități personalul medical oricum purta echipament special: combinezon steril, mănuși și mască de protecție.

Ministerul Sănătății a stabilit că eventuale cazuri de femeil însărcinate infectate diagnosticate cu noul coronavirus vor fi preluate de maternitarea Bucur din Capitală.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS