Propunere de transport feroviar gratuit și pentru studenții de peste 25 de ani

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) e de părere că și studenții de peste 26 de ani trebuie să aibă transport feroviar gratuit.

Reprezentanții ANOSR s-au întâlnit cu reprezentanți din Ministerul Educației, inclusiv cu cei de la Direcția Generală Juridică Ministerului, însă fără nici un rezultat.

„MEN consideră că această situație poate fi rezolvată doar prin adoptarea unei ordonanțe de urgență, respectiv prin modificarea Legii Educației Naționale nr. 1/2011 printr-o inițiativă parlamentară. Deși suntem de acord că ar fi în avantajul tuturor părților o clarificare a cadrului legislativ, opinăm că și în prezent studenții ar trebui să beneficieze de gratuitate la transportul feroviar intern, chiar dacă au împlinit vârsta de 26 de ani”, se mai subliniază în comunicatul ANOSR.

Totodată, membrii ANOSR consideră că Guvernul și Parlamentul au datoria de a soluționa această problemă.

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România anunță că va continua să facă ce este necesar pentru ca toți studenții, indiferent de vârstă, să poată beneficia de gratuitatea la transportul feroviar intern.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS