Gratar, fructe tropicale si inghetata – meniul Papei Francisc in timpul vizitei la Rio de Janeiro

Papa Francisc va participă la cea de-a 28-a ediţie a Zilelor Mondiale ale Tineretului, ce se desfăşoară pentru a doua oară în America Latină, după Buenos Aires în 1987.

Potrivit jurnaliştilor brazilieni, bucătarii au fost nevoiţi să reducă meniul planificat, pentru că, după cum a declarat în repetate rânduri papa Francisc, el preferă alimentele simple. Cu toate acestea, bucătarul-şef intenţionează să-l răsfeţe pe Suveranul Pontif cu feluri de mâncare din bucătăria naţională a Braziliei.

Componenta principală a meniului papei va fi ‘pao de queijo’, un fel de mini-plăcintă cu brânză topită sau ‘pâine de brânză’. Papa va mânca și orez şi fasole, care fac parte din masa de zi cu zi a majorităţii brazilienilor.

Mai mult, bucătarii care se ocupă de meniul papei au aflat de pe Internet că acesta, ca un adevărat argentinian, iubeşte churrasco (grătarul), iar slăbiciunea sa este îngheţata, deci acestea nu vor lipsi din meniul Suveranului Pontif.

La cină, papa va fi servit cu supă de legume şi fructe, printre care papaya, despre care se ştie că este unul din fructele sale preferate.