Grăsimile periculoase

Grasimile sunt periculoase. Acestea pot creste colesterolul si pot bloca arterele inimii.

Agentia pentru Calitatea Alimentelor din Marea Britanie este de parere ca fiecare persoana ar trebui sa elimine din alimentatia proprie produsele care contin grasimi.

Exista si grasimi care fac bine corpului: omega 3, care se gaseste in peste- sardine, hering sau ton.

De asemenea, omega-6 aflata in masline, nuci, seminte sau in unele legume.

Acestea ne mentin sanatoase vasele de sange.

Grasimile care dauneaza sanatatii sunt cele saturate – acestea se regasesc in carne, unt si branza, margarina, biscuiti si prajituri.

In cazul adultilor, nu mai mult de 11% din energie ar trebui sa vina din grasimile saturate, ceea ce inseamna ca un barbat ar trebui sa consume cel mult 30 de grame de grasimi saturate pe zi iar femeile si copiii cu varste intre 5 si 10 ani, 20 de grame.

Alimentele grase pot declansa obezitate care duc la boli de inima si de circulatie iar in unele cazuri chiar la infarct.