Gradinita particulara din Focsani, de unde 12 copii au fost transportati la spital, ieri, cu toxiinfectie alimentara, a fost inchisa (AUDIO)

Grădinița funcționa ilegal. Ancheta a fost extrem de dificilă, mai ales că parintii au refuzat sa spună unde are sediul unitatea de învățământ.

De ieri după-amiază, de când 12 copii au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară după masa de la grădiniță, autoritățile sanitare au tot încercat să-i găsească sediul.

Aceasta funcționa ilegal, fără avizele necesare, așa că Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitară Veterinară au apelat la ajutorul poliției pentru a identifica spațiul în care funcționa unitatea. Azi după-amiază a fost descoperit sediul, undeva la marginea Focșaniului, într-o casă, unde funcționa un ONG.

Inspectorii sanitari nu au mai avut de unde să adune probe din produsele consumate ieri de copii și care ar fi provenit din surse neautorizate sanitar-veterinar.

Dată fiind gravitatea situației, grădinița ilegală a fost închisă de DSVSA, iar reprezentanții ONG-ului au fost amendați de inspectorii veterinari cu 5000 de lei. Inspectorii Direcției de Sănătate Publică încă nu au ajuns la o concluzie. O eventuală sancțiune din partea acestora ar putea fi luată în cursul zilei de mâine.