Confidenţialitate

Gorj: Un primar pierde mandatul după o condamnare definitivă pentru corupție | AUDIO

Un primar din Gorj pierde mandatul după ce a fost condamnat definitiv pentru fapte de corupție. Primar în localitatea Vladimir, Ion Ianăși a primit o pedeapsă de 2 ani și 9 luni de închisoare cu suspendare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Curtea de Apel Craiova a decis, definitiv, condamnarea primarului comunei Vladimir, Ion Ianăși, pentru abuz în serviciu, obținere ilegală de fonduri și fals intelectual. El a fost acuzat că a plătit lucrările de reabilitare a unui pod înainte ca acestea să fie începute.

Lucrarea figura doar pe hârtie, prejudiciul în acest caz fiind de 270.000 de lei. Alături de primar au mai fost condamnați contabilul primăriei, un diriginte de șantier si doi oameni de afaceri.

În afara pedepsei penale, de 2 ani și 9 luni cu suspendare, judecătorii au dispus și interzicerea exercitării funcțiilor publice pentru 2 ani după executarea pedepsei.

Prefectura Gorj a anunțat că urmează decizia de revocare a mandatului de primar înainte de termen pentru Ion Ianăși, având în vedere hotărârea definitivă a judecătorilor.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Proiectul de buget pentru 2023: Apărarea, Educația și Sănătatea vor primi mai mulți bani | AUDIO