Confidenţialitate

Gorj: Părinții unor copii de grădiniță, nemulțumiți că trebuie să-și întrerupă minivacanța de 1 decembrie pentru ridicarea testelor de salivă | AUDIO

Părinții copiilor din mai multe grădinițe din județul Gorj au fost chemați astăzi în unitățile de învățământ pentru a li se înmâna testele rapide de salivă. Joi, pe 2 Decembrie, când se termina minivacanța trebuie să aducă la cursuri doar copiii care au fost testați împotriva SARS-CoV-2.

Pe grupurile de socializare, părinții copiilor care învață în mai multe grădinițe din Gorj au fost chemați astăzi in intervalul orar 16:00-18:00 la sediul unităților de învățământ pentru a intra în posesia testelor antigen din salivă.

În mesajele transmise, li se solicită părinților ca joi, 2 Decembrie, să aducă la școala copiii testați. Decizia a creat multă nemulțumire în rândul părinților care au fost nevoiți sa-și întrerupă minivacanțele pentru a intra în posesia testelor.

Nemulțumiri sunt legate și de procedura de testare, mulți dintre ei acuzând faptul că nu există instrucțiuni de folosire a acestora, în afara unui video transmis pe grupuri. Nu știu când trebuie efectuat testul și ce vor face cu rezultatele.

În Gorj, majoritatea școlilor au decis ca testarea elevilor să se facă acasă, iar vinerea elevul să primească la școală kiturile a două teste pentru săptămâna ce urmează. Mulți părinți au oricum îndoieli cu privire la calitatea acestor teste, care au venit vrac, în saci.

Autor: Gabriela Mladin

Sursa foto: Unsplash / Guido Hofmann

Citește și: Părinții și profesorii se plâng de faptul că distribuirea testelor de salivă în școli s-a făcut neorganizat și în lipsa unor condiții de igienă | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.