Confidenţialitate

Gorj: Niciun locuitor al județului nu a donat bani pentru Cumințenia Pământului

La Târgu-Jiu, numit și orașul lui Brâncuși, subscripția publică pentru cumpărarea Cumințeniei Pământului întâmpină mari probleme.

Până acum, în zonă, nu a donat nimeni nici un leu în conturile deschise special pentru achiziționarea operei. Acest lucru în condițiile în care în orașul Târgu-Jiu se află mai multe opere ale lui Constantin BrâncușiMasa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului.

 

Practic, în cele două săptămâni de la începerea campaniei niciun localnic, politician sau om de afaceri din zonă nu a depus fonduri în cele șase conturi deschise pentru achiziționarea sculpturii.

Ca să salveze cumva situația, șefii instituțiilor publice din Târgu-Jiu le-au recomandat angajaților să strângă bani pentru a-i depune apoi în aceste conturi.

La nivel național, în prima săptămână de subscripție s-au strâns din donații 22.000 de euro. Reamintim, până în 30 septembrie Ministerul Culturii speră să strângă de la români șase milioane de euro pentru completarea sumei de 11 milioane, pe care statul o va achita moștenitorilor operei „Cumințenia pământului”, a lui Constantin Brâncuși.