Confidenţialitate

GORJ: La un spital suport COVID, pacienții sunt rotiți pe secții pentru că nu mai sunt locuri la ATI | AUDIO

Situaţie disperată la spitalul suport COVID din Târgu-Cărbuneşti. Pentru că toate locurile de la ATI sunt ocupate, medicii sunt nevoiţi să rotească pacienţii de pe secţii în situaţia în care un alt bolnav are nevoie de ventilaţie.

În acel moment, un bolnav a cărei stare de sănătate este mai bună, e scos de pe aparate iar în locul lui e adus un alt bolnav de pe secţie pentru câteva ore. Şi tot aşa, pacienţii sunt rotiţi de pe o secţie pe alta pentru că nu au unde să fie transferaţi.

La spitalul suport COVID din Târgu-Cărbuneşti sunt 15 locuri în secţia ATI. Toate sunt ocupate în acest moment şi cu pacienţi aduşi din ţară, din Braşov şi din Bucureşti.

În total, peste 100 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 sunt tratate la acest spital. Problema apare, însă pe locurile de la Terapie Intensivă, unde cele 15 paturi cu ventilatoare sunt insuficiente.

Pentru că sunt toate ocupate, iar transferuri nu mai pot fi făcute din lipsă de locuri în alte spitale, medicii de la acest spital sunt în situaţia de a duce de pe secţia ATI unii bolnvavi, pentru câteva ore, pe altă secţie, iar pe cei de pe secţii care au nevoie de ventilaţie să-i aducă în ATI.

Situaţia este dificilă pentru că pacienţii trebuie monitorizaţi permanent, starea sănătăţii lor se poate modifica în orice moment fiind, practic, decuplaţi de pe aparatele de la Terapie Intensivă.

Managerul spitalului susţine că nu are altă variantă decât aceasta a rotirii pacienţilor pentru câteva ore întrucât nu are unde să-i transfere. Vorbim de bolnavi în stare gravă a căror stare de sănătate se poate schimba de la o oră la alta.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Gabriela Mladin