GORJ: Înmulțire a cazurilor COVID-19, după ce mai mulți bolnavi s-au externat la cerere | AUDIO

Ultimele măsuri luate de autorități, după deciziile Curții Constitutionale au mărit numărul îmbolnăvirilor de Covid 19. De exemplu, la Gorj, au fost înregistrate intr-o singură zi, 25 de noi cazuri de îmbolnăvire, număr pe care județul nu l-a avut niciodată de la declansarea pandemiei.

Persoanele aflate în carantină au avut dreptul să plece acasă, iar bolnavii s-au externat la cerere.

Imediat ce Curtea Constituțională a declarat ordonanțele militare neconstituționale cu privire la cei aflati in centrele de carantină, toate cele 9 persoane au părăsit centrele. Deși li S-a recomandat să se izoleze la domiciliu, multe dintre ele au foat găsite in localuri.

Poliția nu mai poate interveni in astfel de situații, decât dacă se îmbolnăvesc sau transmit virusul mai departe. În același timp, 7 bolnavi de Covid 19 au cerut externarea din spital, deși testele arătau că sunt încă pozitivi.

Iar DSP Gorj a raportat, în ultimele 24 de ore, 25 de noi îmbolnăviri. Dintre aceste persoane, doar 2 au acceptat internarea. Autoritățile susțin că, acum, nu mai pot acționa, existând ultimele decizii ale Curții Constituționale, pot face doar recomandări.

Transmite corespondentul Europa FM, Gabriela Mladin:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS