Confidenţialitate

Gorj: Focar COVID-19, depistat la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu | AUDIO

Un focar de COVID-19 a fost depistat la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. Mai multe cadre medicale și pacienți ai secției de Medicină Internă s-au îmbolnăvit, iar secția a fost temporar închisă.

În total 7 cadre medicale și pacienți au fost depistați după ce au prezentat simptome de boală. Este vorba despre un medic, 2 asistente și 4 pacienți. Toți erau vaccinați împotriva SARS-CoV-2. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a decis ca internările în această secție să fie suspendate pentru 5 zile, timp în care se va face dezinfecția.

„Pacienții care se vor adresa Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu pentru a fi internați la secția Medicină Internă 1 vor fi redirecționați către secția Medicină Internă 2 din clădirea situată pe strada Tudor Vladimirescu sai către alte spitale din județ”, a spus Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalul Județean de Urgentă Târgu-Jiu.

Dintre cele 7 cazuri confirmate cu boală, 3 au fost spitalizate. Medicul, asistentele și un pacient au hotărât să se trateze la domiciliu.

Sursa foto: Unsplash / John Cameron

Citește și: Estimările Ministerului Sănătății: Până la 76.000 de cazuri noi de Covid-19 pe zi, în prima parte a lunii februarie | AUDIO

Autor: Gabriela Mladin

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.