Confidenţialitate

GORJ: Din 70 de localități ale județului, doar 20 au rețele de canalizare

În Gorj, din cele 70 de localități ale județului, doar 20 au rețele de canalizare. Majoritatea se află în municipii și foarte puține în zonele rurale.

În două stațiuni, respectiv Rânca și Săcelu, autoritățile nu au reușit nici până acum să investească într-o astfel de rețea, iar hotelierii și cabanierii și-au făcut fose septice – după cum transmite corespondentul Europa FM, Gabriela Mladin.

Doar 28% dintre localitățile din Gorj au puse în funcțiune rețele de canalizare. Acestea se află în cele două municipii, Târgu Jiu și Motru și în cel 8 orașe.

În mediul rural, din cele 60 de comune, doar 10 au canalizare. În rest, localnicii din 50 de localități folosesc wc-urile din curte, inclusiv școlile care funcționează în aceste comunități.

Pentru perioada 2017-2020 sunt planificate pentru a se realize 29 de proiecte pentru construirea de noi rețele, însă majoritatea se referă la extinderea celor existente.

În privința rețelelor de apă, în Gorj sunt acoperite doar 5 localități și se află în implementare proiecte pentru alimentare cu apă și canalizare alte 22 de localități, finanțate din programe guvernamentale sau cu fonduri europene.