Confidenţialitate

Gorj: Apa de ploaie, introdusă în facturile celor care locuiesc pe teritoriul județului | AUDIO

Apa de ploaie a fost, din nou, introdusă în facturile celor care locuiesc în județul Gorj. Din această lună, operatorul de apă și canal a anunțat că percepe tarifele.

Operatorul de apă și canal, Aparegio Gorj, a transmis o notificare primăriilor unde administrează rețelele că din luna octombrie va factura și apa pluvială.

Societatea a anunțat că modalitatea de facturare a apelor pluviale se va face în conformitate cu prevederile unei hotărâri adoptată în luna ianuarie a acestui an.

Pe perioada verii, taxa nu s-a aplicat. Astfel, primăriile trebuie să comunice suprafețele pe care le dețin în vederea calculării taxei pe apa de ploaie.

În cazul în care nu se vor conforma, suprafețele vor fi obținute de la direcțiile de impozite și taxe locale. Apoi, apa de ploaie va fi facturată locuitorilor.

Primul care s-a revoltat a fost primarul din Târgu Jiu, care a declarat că nici nu vrea să audă de taxarea apei de ploaie și că nu va plăti niciodată o astfel de taxă. Edilul a spus că va contesta în instanță orice act pe care îl va primi de la Aparegio Gorj.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Gabriela Mladin