Confidenţialitate

Gorj: Angajații firmei unui senator PNL, reținuți din cauza unui contract de deszăpezire | AUDIO

Procurorii din Gorj susțin că doua firme deținute de senatorul liberal Ion Iordache împreună cu o altă societate a unui om de afaceri din Gorj ar fi făcut o asociatie pentru a câștiga licitația organizată la Consiliul Județean Gorj.

Este vorba despre obținerea unui contract cadru, de 4 ani, încheiat pentru 2015-2019 pentru deszăpezirea drumurilor județene. Conform anchetatorilor, administratorii au prezentat documente false cu privire la deținerea utilajelor pentru deszapezire.

Au prezentat, de asemenea, și documente false că nu dețin datorii  la bugetul de stat, o condiție obligatorie pentru participarea la licitație. Mai mult, in 2016 când n-a nins, utilajele care, de fapt lipseau, au încasat de la Consiliul Județean peste 350.000 de lei.

Prejudiciul calculat de procurori este de  peste 157 de milioane de lei. Doi administratori ai firmelor senatorului și un alt om de afaceri au foat retinuti. Senatorul Ion Iordache susține ca este revoltat de toate acuzațiile, fără dovezi și argumente venite din partea unor procurori. Mai spune că este șocat de ușurintă cu care se joacă unii procurori cu libertatea unor oameni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Gabriela Mladin