Gorj: Probe prelevate până acum de la 13 persoane care au avut contact cu italianul cu coronavirus

Autoritățile au făcut până la această oră analize pentru 13 persoane care au intrat în contact cu italianul infectat cu coronavirus, însurat cu o femeie din județul Gorj. Alte 19 persoane sunt vizate de ancheta epidemiologică.

Prefectul judeţului Gorj, Ion Cristinel Rujan, a declarat, miercuri dimineață, într-o conferință de presă, că până acum niciuna dintre persoanele care a intrat în contact cu cetățeanul italian nu a manifestat simptome sau nu a cerut ajutorul medicilor.

Persoanelor care au avut contacte directe cu italianul li s-au făcut analize și sunt izolate acasă. Probele biologice au fost duse, în noaptea de marți spre miercuri, la București.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Dacă vorbim de traseul lui, ne limităm în Gorj și Olteni și Târgușor. Ne-am conturat traseul după datele furnizate de persoanele implicate. A fost într-adevăr la primărie să își plătească taxele, dar din ce știm până acum nu a intrat în contact direct cu alte persoane, pentru că altcineva a plătit pentru el”, a spus prefectul judeţului Gorj, Ion Cristinel Rujan.

Italianul în vârstă de 71 de ani este din Cattolica şi este internat la un spital din Rimini.

Avionul cu care cetăţeanul italian depistat pozitiv cu virusul Covid-19 a fost în România a aterizat pe Aeroportul din Craiova, apoi a mers în Gorj, unde a stat câteva zile, potrivit MAE.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS