GORJ: 11 funcționari ai primării din Gorj, trimiși în judecată pentru fraudă cu fonduri europene

Mai mulți funcționari ai unei primării din Gorj au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție într-un dosar de fraude cu fonduri europene.

Cei 11, printre care primarul, viceprimarul, secretarul primariei si fiica primarului, sunt acuzați că au folosit documente false pentru obținerea de fonduri neramburasabile pentru a le investi în domeniul apicol.

Prejudiciul adus bugetului Fondul European de Garantare Agricolă este de aproape 600.000 de lei – potrivit corespondentului Europa FM, Gabriela Mladin.

Conform procurorilor, în perioada 2011 – 2016, primarul Mihăiță Troacă, viceprimarul Ion Băloi, secretarul primăriei Niță Argintaru, un referent agricol, un topometrist și un topograf au eliberat, în fals, mai multe documente în baza cărora 5 persoane, majoritatea rude cu funcționarii din primaria Padeș au obținut fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană.

Cei 5, printre care și fiica primarului, s-au folosit de documentele false din care rezulta faptul că sunt proprietari ai unor suprafețe de teren de pe raza comunei, înscrisuri ce au fost considerate ca fiind esențiale pentru a fi declarați eligibili.

Au încasat astfel aproape 600.000 de lei. Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au dispus sechestrul asigurator pe bunurile și conturile tuturor celor trimiși în judecată.

Ei sunt judecați acum pentru folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată, fals intelectual în formă continuată sau complicitate la aceste infracțiuni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS