Confidenţialitate

Din cauza coronavirusului, Google închide temporar birourile din China

Google își închide temporar toate birourile sale din China din cauza epidemiei de coronavirus, a confirmat compania.

Compania va închide și birourile Google din Hong Kong și Taiwan.

În prezent, activitatea este oricum oprită din cauza vacanței prelungite de Anul Nou Lunar, o măsură pe care guvernul chinez a luat-o pentru a ajuta la reducerea răspândirii virusului.

Un purtător de cuvânt Google spune că firma intenționează să își țină birourile închise în conformitate cu recomandările guvernamentale și că a plasat restricții temporare de călătorii de afaceri pentru China continentală și Hong Kong. Compania recomandă angajaților să lucreze de acasă cel puțin 14 zile de la data plecării.

Deciziile vin pe fondul încercărilor companiilor din tehnologie de atenuare a riscurilor legate de virus, care a dus la peste 130 de decese și peste 6.000 de cazuri confirmate. Angajații companiilor călătoresc în mod regulat către și din China și aproape fiecare companie importantă din industrie are birouri în țară.

Deși Google nu operează multe dintre cele mai populare servicii web din China din cauza tensiunilor cu guvernul chinez, compania are patru birouri oficiale din țară. De asemenea, Google menține o prezență puternică în China în ceea ce privește produsele hardware.

Apple și Facebook au restricționat călătoriile angajaților în această săptămână. Apple a mai spus că a închis cel puțin un magazin de vânzare cu amănuntul în China și măsoară temperatura angajaților săi în mod regulat.

Numeroase alte companii din industria electronică, divertisment, producție de mașini și transporturi au început, de asemenea, să restricționeze călătoriile angajaților, inclusiv studiouri de film și chiar parcurile tematice Disney.