Confidenţialitate

GIURGIU: Reţineri în urma altercaţiei din Clejani

9 suspecţi au fost reţinuţi în urma altercaţiei produse, duminică, pe raza localităţii Clejani, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu.

5 persoane au fost rănite în violentul scandal stradal.

“Duminică, 28 aprilie, poliţiştii şi jandarmii giurgiuveni au intervenit pe raza comunei Clejani, judeţul Giurgiu, pentru a restabili climatul de ordine şi linişte publică după ce membrii a două familii şi rudele acestora s-au agresat reciproc, folosind obiecte contondente, corpuri dure tăietoare, pietre, sticle, bucăţi din gard perturbând astfel ordinea şi liniştea publică. În urma acestui scandal cinci persoane au fost rănite, fiind prezentate spre examinare medicului legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Giurgiu care a stabilit că acestea prezintă leziuni traumatice ce necesită între cinci şi nouă zile de îngrijiri medico-legale. Mai multe persoane bănuite că au participat la conflict au fost conduse la audieri, poliţiştii efectuând faţă de 13 dintre acestea cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale pentru săvârşirea infracţiunilor de încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar în urma audierilor au fost reţinute nouă persoane care au fost introduse în Centrul de Reţinere şi arestare preventivă al IPJ Giurgiu”, se precizează într-un comunicat al IPJ Giurgiu.

Totodată, autorităţile au instituit o zonă specială de siguranţă publică, în cadrul căreia poliţiştii şi jandarmii vor desfăşura activităţi specifice de prevenire şi combatere a faptelor antisociale în sistem integrat, mai precizează comunicatul menţionat.

Agerpres aminteşte că, pe parcursul anului trecut, timp de câteva luni, în zona Clejani, a fost instituită zonă de siguranţă publică în urma unui conflict în timpul căruia au fost înregistrate şi focuri de armă.