Confidenţialitate

Giurgiu: Percheziții la membrii clanului Butoane, suspectaţi de proxenetism

Acțiune fulger a politistilor de la Crimă Organizată București și a procurorilor de la DIICOT, care au făcut peste 15 percheziții la membrii unei grupări infracționale din Giurgiu.

Membrii clanului Butoane erau specializați în trafic de minori, proxenetism și organizarea ilegală de jocuri de noroc.

11 persoane au fost duse la audieri – transmite corespondenta Europa FM, Camelia Sachetti.

Politistii au destructurat o rețea infracțională, ai cărei membri sunt bănuiți de constituire de grup infracţional organizat, camătă, șantaj, trafic de minori, proxenetism, trafic de droguri de mare risc, fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune şi organizarea ilegală a jocurilor de noroc.

Între 2015-2017 au exploatat sexual 9 tinere din județ, pe care le-a dus în țări din Spațiul Schengen, precum Austria, Germania, Suedia și Marea Britanie, unde au fost obligate să practice prostituția. 9 tinere.

De asemenea, în rețeaua de prostituție erau și 3 minore, care ar fi fost exploatate în județ, atât la locuințele proxeneților, dar și la ale clienților, precum și într-un hotel.

Potrivit unor surse din Poliție, minorele câștigau zilnic între 200 și 400 de lei zilnic. Cea mai mare parte a banilor ajungea la proxeneți, iar în unele cazuri fetele ar fi fost agresate fizic și psihic.