Giurgiu: Mită pentru permise auto

Şeful Serviciului de Permise Giurgiu, sub control judiciar pentru luare de mită; el ar fi ajutat mai multe persoane să ia examenul auto.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat că Mihail Predescu, şeful Serviciului de Permise Giurgiu, este cercetat sub control judiciar pentru luare de mită în formă continuată şi două infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată.

Potrivit procurorilor DNA, ”în perioada 5 noiembrie 2015 – 14 decembrie 2015, inculpatul Predescu Mihail a acceptat promisiuni de bani sau de alte foloase de la un instructor auto (denunţător), astfel încât să faciliteze promovarea probei practice a examenului auto pentru cinci persoane şi a intervenit sau a lăsat să se înţeleagă că va interveni în acest scop la poliţiştii examinatori din subordine. La data de 22 decembrie 2015, inculpatul Predescu Mihail a primit suma de 300 de euro, prin intermediul instructorului auto, pentru promovarea a trei dintre cele cinci persoane.”

Anchetatorii susţin că, în iulie 2016, Predescu a promis altor două persoane că le va ajuta să treacă proba practică a examenului auto.

”Inculpatul Predescu Mihail a acceptat promisiunea primirii unor foloase pentru facilitarea promovării altor două persoane la proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, lăsând să se înţeleagă că va interveni pe lângă alţi examinatori, subordonaţi ai săi, în acest scop. La data de 16 august 2016, inculpatul a primit suma de 1.800 lei prin intermediul aceluiaşi instructor auto”, conform unui comunicat al DNA.

Din probele procurorilor reiese că Mihail Predescu ar fi luat mită şi de la candidaţii pe care i-a examinat el.

”În perioada august – septembrie 2015, inculpatul Predescu Mihail, în calitate de examinator, a acceptat promisiuni de bani pentru a facilita promovarea probei practice a examenului auto pentru două persoane, iar pentru acest serviciu, în luna decembrie 2015, a beneficiat de bunuri şi de servicii patrimoniale din partea instructorului în valoare de aproximativ 900 de lei”, se arată în comunicatul procurorilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS