GIURGIU: Deținuti eliberaţi din greşeală din închisoare – AUDIO

  3 deţinuţi au fost eliberaţi din greşeală. Cele trei persoane au ieșit de după gratii în baza legii recursului compensatoriu.

Administrația Națională a Penitenciarelor  recunoaște eroarea dar spune că doi dintre deținuți au fost deja încarcerați.

”Pentru acordarea beneficiilor compensatorii conform legii 169 din 2017 atrebuit să se refacă tot traseul execuțional al persoanelor condamnate.

Ori acest lucru a reprezentat un proces extrem de complex și întradevăr unele aspecte nu au putut fi foarte bine clarificate.

Acest lucru a condus întradevăr la punerea în libertate a trei persoane deși nu trebuia la acel moment.

Vă pot spune că două dintre acestea au fost reîncarcerate pentru că s-au dispus de urgență luarea acestor măsuri de reîncarcerare.

În aceste momente continuă măsurile de reîncarcerare și pentru cel de al treilea”,

a spus la Europa FM, purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, subinspector de penitenciare Mihaela-Cristina Enache.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Federaţiei Sindicatelor din Penitenciare, Sorin Dumitrașcu a dat detalii la Europa FM despre cei trei deținuți eliberați dintr-o eroare și a arătat că autorităţile nu au ţinut cont de faptul că un corp de detenţie al închisorii fusese modernizat.

Tot acesta mai spune că este posibil să mai existe asemenea eliberări greșite.

O persoană era încarcerată pentru tâlhărie, cealalta pentru trafic de persoane iar cea de-a treia pentru viol. Se pare că li s-a calculat greșit pedeapsa executată.

Se pare că motivul este că o clădire care fusese renovată a fost inclusă la condiții improprii ceea ce înseamnă că la câteva sute de deținuți este posibil să se fi calculat greșit”, a spus Sorin Dumitrașcu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Directorul Penitenciarului Giurgiu, Marius Fulga, a declarat, pentru MEDIFAX, că deţinuţii au fost eliberati din cauza unei erori în calculul zilelor pentru condamnaţi, urmare a volumului foarte mare de muncă.

Directorul Penitenciarului sustine ca se verifică dosarele, iar apoi se vor lua măsuri. El  a mai precizat că nu este vorba de niciun deţinut străin.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS