GIURGIU: 32 de cazuri de COVID19 în comuna Prundu

Un cartier din comuna Prundu, județul Giurgiu se află de azi dimineață în carantină, după ce 32 de persoane au fost diagnosticate cu noul coronavirus.

La propunerea Direcției Județene de Sănătate Publică Giurgiu, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a dispus carantinarea unui cartier din localitatea Prundu, după ce au fost diagnosticate cu noul coronavirus 32 de persoane care locuiesc în cartierul respectiv.

Alte 22 de persoane au rezultatul negativ, iar 14 persoane sunt în așteaptarea rezultatelor.

În plus au fost identificați 68 de contacți ai primului caz confirmat în această comună. Pentru persoanele confirmate pozitiv s-au găsit disponibile locuri de spitalizare la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, la Spitalul ”Victor Babeș” din București, la Spitalul Orășenesc Bolintin-Vale din jud. Giurgiu și la Spitalul Municipal ”Caritas” Roșiorii de Vede.

În cartierul Rudari locuiesc aproximativ 300 de persoane.

Prefectul Județului, Aneta Matei va convoca în cursul zilei de azi o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Giurgi în cadrul căreia vor fi adoptate măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 în zona carantinată.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS