Confidenţialitate

”GIROSCOP” – vedeta căutărilor online de azi

Viorica Dăncilă a reușit să aducă un nou cuvânt în vocabularul românilor și să genereze un val de căutări după termenul ”giroscop” folosind motoarele de căutare.

În Deșteptarea, Vlad, George și Luca au povestit cum fostul premier PSD Viorica Dăncilă a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis a introdus cuvinte noi în vocabularul limbii române și a dat ca exemplu cuvântul „giroscop”.

Ea a fost întrebată la Digi 24 dacă PSD îi poate reproşa faptul că anumite greşelile gramaticale ale ei ar fi afectat imaginea partidului. Viorica Dăncilă a răspuns: „Nu cred că poate face PSD aceste reproşuri. Să ne uităm la declaraţiile liderilor politici de la alte partide, la cele ale doamnei ministru al Educaţiei, care e profesor de Română, eu sunt inginer, să ne uităm la declaraţiile preşedintelui României, care a introdus cuvinte noi în vocabularul limbii române”.

”Giroscopul sau sertarizare. Nu mai ştiu. Am reţinut câteva dintre ele. Atunci când există presiune, şi cel mai abil jucător poate să facă greşeli”, a afirmat Viorica Dăncilă.

După declarațiile făcute de Viorica Dăncilă despre ”giroscop”, căutările pe Google după acest termen au explodat.

Giroscopul inventat de Jean-Bernard-Léon Foucault este un corp solid căruia i se imprimă o mișcare de rotație (în jurul unei axe de simetrie, de obicei), având scopul de a indica o anumită direcție (fixă în spațiu).

Nu este prima dată când Viorica Dăncilă oferă exemple care generează noi tendințe în căutările online. În noiembrie 2019 ea i-a învățat pe români cum se calculează aria cercului, după ce a oferit o formulă greșită în timpul unei conferințe de presă.