Confidenţialitate

Gimnasta americană Simone Biles mărturisește că a fost și ea abuzată de medicul echipei olimpice

Încă o gimnastă din lotul olimpic american denunță abuzul sexual la care a fost supusă de fostul medic al echipei.

Simone Biles, considerată una dintre cele mai bune gimnaste din toate timpurile, a publicat o scrisoare pe contul său de twitter în care recunoaște că este una dintre supraviețuitoarele abuzurilor lui Larry Nassar.

Medicul este acuzat de abuzuri de peste 100 de presupuse victime  și urmează să fie audiat chiar astăzi de o curte din Michigan.

Simone Biles scrie că până acum, i-a fost greu să recunoscă abuzurile comise de medicul echipei de gimnastică asupra sa.

“Mult timp m-am tot întrebat: Am fost prea naivă? A fost vina mea? Acum știu că nu, nu a fost vina mea” spune cvatrupla medaliată olimpică.

Gimnasta mai mărturisește că acum, când se pregătește pentru Olimpiada de Tokyo din 2020, îi este cu atât mai greu să se întoarcă în sala în care a fost abuzată.

Simone Biles este susținută de alte gimnaste din lotul american, printre care se află și Alexandra Raisman.

Larry Nassar, condamnat la începutul lunii decembrie la 60 de ani de închisoare pentru deţinere de material pernografic și distrugere de probe în timp ce era anchetat, urmează să fie judecat și pentru agresiuni sexulale și pedofilie.

El a fost medicul  lotului olimpic de gimnastică de-a lungul ultimelor patru ediții ale Jocurilor Olimpice.

El a recunoscut că s-a comportat abuziv.

Avocatul a 107 victime acuză  Federația de Gimnastică a Statelor Unite, Comitetul Olimpic și Universitatea Michigan, unde era angajat medicul, că au încurajat abuzurile  prin pasivitatea cu care ar fi reacționat la plângerile gimnastelor, primele datate 2015.

Federația de Gimnastică se apără  spunând că a sesizat FBI-ul atât în 2015 cât și în 2016.