Confidenţialitate

Gică Hagi, despre Diego Maradona: ”Un geniu care a făcut milioane de copii să joace fotbal” – AUDIO

Într-o declarație pentru Europa FM, Gică Hagi vorbește despre Diego Maradona ca fiind ”un geniu care a făcut milioane de copii să joace fotbal”.

La 10 ani, Maradona a fost remarcat de către un talentat căutător de tineri jucători, în timp ce juca la Estrella Roja, un club din vecinătatea unde locuia. A devenit juniorul lui Los Cebollitas (Micile Cepe), echipa de juniori a clubului din Buenos Aires, Argentinos Juniors.

Ca și copil de mingi la 12 ani, încânta spectatorii aratându-și măiestria cu mingea, în timpul pauzelor meciurilor din prima divizie.

Pe 20 octombrie 1976, Diego Armando Maradona și-a făcut debutul de fotbalist profesionist la Argentinos Juniors. Abia împlinise vârsta de 16 ani. În 1981 a fost transferat pentru 1 milion de lire sterline la Boca Juniors.

Diego Maradona a jucat pentru naționala Argentinei 91 de meciuri și a marcat 34 de goluri.

Diego Maradona a fost un star al fotbalului internaţional, considerat Jucătorul Secolului.  În decursul carierei sale, a jucat la 6 cluburi: Argentinos, Boca, Barcelona, Napoli,. Sevilla si Newells. A marcat 312 goluri in 588 de meciuri si a strans 91 de selectii la naționala Argentinei între 1977-1994. A adunat în parlamares Cupa Mondială în 1986, Cupa UEFA în 1989 si titlurile din Serie A în 1987 si 1990.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Diego Maradona a murit, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac.