Confidenţialitate

Gianni Infantino este noul preşedinte al FIFA

Elvetianul de origine italiana a castigat alegerile organizate vineri la Zurich, votat de 115 dintre cele 207 federatii nationale. El l-a depasit pe seicul Salman Al Khalifa din Bahrain – care a adunat in turul al 2-lea 88 de optiuni. Pe a 3-a pozitia a fost printul iordanian Ali Bin Al Hussein, cu doar 4 voturi, iar francezul Jerome Champagne nu a avut niciun vot.

Dupa primul tur, cele mai multe voturi le primise tot Giani Infantino – 88, urmat de seicul Salman Al-Khalifa cu 85 de optiuni, printul Al Hussein cu 27 si Jerome Champagne cu 7 votanti.

FIFA a adoptat si o serie de masuri importante astazi – desecretizarea salariilor conducatorilor si un nou Consiliu care sa includa o femeie din partea fiecarei confederatii.

Deasemenea, presedintele forului va avea dreptul la cel mult 3 mandate de cate 4 ani, iar o comisie va analiza toti oficialii care-si depun candidatura.

Se urmareste evitarea scandalurilor de coruptie, dupa ce fost fostul conducator al FIFA, Sepp Blatter a fost pus sub acuzare. Amintim, acesta si seful UEFA, Michel Platini au fost suspendati 6 ani din fotbal, invinuiti ca ar fi redirectionat aproape doua milioane de euro printr-o plata neloaiala.