Confidenţialitate

Ghid practic pentru economisire inteligentă: Miturile investițiilor | AUDIO

În acest episod al podcastului Ghid practic pentru economisire inteligentă, Moise Guran vorbește cu specialiștii despre miturile legate de investiții.

„Investițiile nu-s pentru cei cu bani puțini!”
„Trebuie să ai bani, domnule, ca să intri într-un fond de investitii!”
”Ce să mai economisesc, când eu nu mă ajung cu banii de la o leafă la alta?”

Vă sună cunoscut?

Economisirea e un pincipiu. Și 10 lei dacă pui deoparte lunar, asta îți arată ție în primul rând că te-ai încadrat în venituri și, cel puțin, n-ai trăit pe datorie.

„Modul în care ne gestionăm cheltuielile depinde de fiecare din noi. Ca urmare, pentru a economisi și a începe să fii investitor nu trebuie să dispui neapărat de sume ridicate. Poți începe să economisești și să investești sume mici, poți alege produse accesibile și care nu aduc riscuri crescute. Uitându-ne în jurul nostru, azi, vedem foarte multe discuții despre pensii și pensionare. De aceea, cred că mai important decât suma de economisit este momentul la care decidem să facem asta. Cu cât vom începe să economisim mai devreme și ne vom educa familia, copiii și pe cei din jurul nostru în această direcție, cu atât vom privi mai relaxați spre viitor, spre propria pensie”, spune Aurel Bernat, director executiv BT Asset Management.


EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

ILUSTRAȚIE: Jon Tyson /Unsplash