Confidenţialitate

Ghid informativ pentru elevii de a VIII-a care dau Evaluarea Națională

Ministerul Educației a publicat, pe site-ul său, un ghid informativ pentru elevii claselor a VIII-a care vor susține evaluarea națională, săptămâna viitoare.

Anul acesta, nu se mai face triajul epidemiologic, dar se menține obligativitatea purtării măștii, la intrarea în școală.

Potrivit Ministrului Educației, sunt peste 130.000 de elevi înscriși până acum la evaluarea națională, adică 90 la sută din total, iar înscrierile continuă și astăzi.

Potrivit Ministerului Educației, în fiecare școală au fost stabilite circuite de intrare și de ieșire, astfel încât să se evite aglomerația.

La  intrarea în școală, elevilor nu li se va mai măsura temperatura, dar își vor dezinfecta mâinile și vor primi mască de protecție, pe care sunt obligați să o poarte în sala de examen. Elevii vor fi așezați în bănci în așa fel încât să existe o distanță de cel puțin un metru între ei.

Accesul în sala de examen se va face începând cu ora 8 și până la 8.30. Profesorii le vor explica apoi elevilor modul de desfășurare a examenului care va începe la ora 9.00. Candidații la evaluarea națională au 2 ore la dispoziție pentru rezolvarea subiectelor.

Prima probă, cea la limba și literatura română va avea loc pe 22 iunie, adică marți, iar, joi, pe 24 iunie, este programat examenul la matematică. Pe 25 iunie, va fi proba la limba și literatura maternă.

Primele rezultate se vor afișa pe 29 iunie, iar rezultatele finale, în urma contestațiilor, pe 4 iulie.

Elevii care se află în carantină sau sunt internați în spital din cauza COVID-19, vor putea da evaluarea națională între 5 și 7 iulie.

Florentina Mihăiță