Confidenţialitate

Gheorghe Tadici, antrenorul echipei de haldbal feminism HC Zalău, amendat pentru că a jignit handbalistele. Reacția Cristinei Neagu

Gheorghe Tadici, antrenorul echipei de haldbal feminism HC Zalău, a fost amendat pentru jigniri și insulte aduse jucătoarelor. Tadici a mai fost sancționat pentru comportamentul său din timpul partidelor de handbal, cea mai drastică fiind anul trecut când nu a avut voie să participe la 8 etape.

Cea mai nouă amendă primită de Gheorghe Tadici este de 2.000 de lei pentru că le-a jignit și insultat pe handbalistele pe care le antrenează în mediul disputat cu SCM Râmnicu Vâlcea în luna decembrie.

Tadici trebuie să plătească amenda până la data de 9 februarie.

În trecut, antrenorul a fost amendat de 4 ori din cauza jignirilor și a comportamentului nesportiv din timpul meciurilor de handbal, inclusiv cu suspendări pentru mai multe etape.

Comportamentul antrenorului a fost criticat și de Cristina Neagu, declarată handbalista anului în lume de 4 ori.

„Cred că nicio handbalistă nu ar trebui să accepte un astfel de comportament. Nici verbal, nici fizic. Handbalistele trebuie să își dea seama că sunt mai bune, că merită mai mult de atât, că pot să meargă în altă parte, unde sunt respectate” spunea Cristina Neagu.

Gheorghe Tadici are 70 de ani și este cel mai longeviv antrenor din Liga Națională de Handbal.

Foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

Citește și: Cazul de dopaj al Simonei Halep: Substanța interzisă s-ar fi aflat într-un supliment recomandat de un medic cu zeci de ani de experiență