Confidenţialitate

Gheorghe Nichita, eliberat condiționat

Magistrații Judecătoriei Botoșani au admis, vineri, eliberarea condiționată a fostului primar ieșean Gheorghe Nichita, condamnat la 5 ani de închisoare pentru corupție, din care a executat un singur an.

Decizia poate fi atacată în termen de trei zile.

Instanța a admis propunerea formulată de Penitenciarul Botoşani privind liberarea condiţionată a lui Gheorghe Nechita, în prezent deţinut în Penitenciarul Botoşani.

„Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Nechita Gheorghe de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 5644/2020 emis de Tribunalul Bucureşti Sec. I P, în baza sentinţei penale nr. 2324/2017 a Tribunalului Bucureşti Sec. I P. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, este decizia Judecătoriei Botoșani.

Fostul edil a fost condamnat, în 2020, la 5 ani de închisoare.

În decembrie 2015, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Gheorghe Nichita, pe preşedintelui grupului UTI, Tiberiu Urdăreanu, pe vicepreşedintele UTI Mihail Tănăsescu şi pe directorul companiei Information Business Consulting SRL (IBC), Iulius Gabriel Mardarasevici.

În plus, Tribunalul București a decis să confişte sumele de bani oferite drept mită edilului de inculpaţii Tiberiu Urdăreanu şi Iulius Gabriel Mardarasevici.