Confidenţialitate

Gheorghe Nichita a fost suspendat din funcția de primar al orașului Iași

 

După 12 ani în care a condus orașul Iași, Gheorghe Nichita își părăsește fotoliul din Palatul Roznovanu. A fost suspendat din funcție de prefectul județului Iași, pe fondul scandalului care a izbucnit la începutul lunii.

 

Fruntașul social-democrat de la Iași – autosuspendat din funcțiile deținute în partid – este acuzat că a ordonat polițiștilor locali, aflați în subordinea sa, să-i urmărească iubita, pe Adina Samson, șefa unei direcții din cadrul primăriei. Aceștia erau obligați să o supravegheze pas cu pas pe tânără și să raporteze primarului ce face, cu cine se întâlnește și când. În același scop, Gheorghe Nichita ar fi apelat și la interlopi din Clanul Cordunenilor.

 

Adina Samson este cea care l-a denunțat pe primar, după ce s-a săturat să fie amenințată și hărțuită, după cum a mărturisit chiar ea.

 

Denunțul l-a adus pe Gheorghe Nichita în fața magistraților, care au decis ca edilul să fie cercetat în arest la domiciliu.

 

Sâmbătă, Consiliul Local Iași trebuie să se întrunească pentru a-l desemna pe unul dintre cei doi viceprimari ai orașului să preia atribuțiile lui Nichita.