Confidenţialitate

Geta, mama gemenilor Gabriel și Lucian, obligată să-și lase copiii la orfelinat

Uneori, părinții sunt nevoiți să ia decizii dureroase pentru binele copiilor. Un părinte care a trecut prin așa ceva este Geta, mama gemenilor Gabriel și Lucian, care între timp, au ajuns multipli campioni naționali la atletism.

Pentru că nu avea cum să le ofere liniștea unui cămin sau o masă caldă, Geta a decis să îi ducă la un orfelinat. Femeia are trei copii. Pe gemenii Gabriel și Lucian, de 16 ani, și pe Ionuț, de 10 ani.

Geta nu i-a abandonat. Vorbește zilnic cu băieții ei și se văd măcar odată pe săptămână. Cazurile de acest fel sunt extreme de puține, spun asistenții sociali.

Din salariul de măturătoare, de 1.200 de lei, numai ea știe cum face de pune bani deoparte pentru echipamentele sportive sau cantonamentele copiilor ei.

În urmă cu 6 ani, și-a dus cei trei băieți la un centru de plasament. Soarta a făcut ca doi dintre ei să fie remarcați de reprezentanții unui club de altetism și din aproape în aproape, au ajuns campioni naționali. Sportul ar putea fi salvarea lor și pentru asta, Geta e gata să facă orice sacrificiu.

Geta, care a crescut tot într-un centru de plasament, nu a vrut să repete greșelile părinților pe care nu i-a cunoscut și vorbește zilnic cu copiii ei.

Se văd măcar o dată pe săptămână și asistenții sociali spun că de-a lungul timpului, au întâlnit puține situații de acest fel.

“Tot timpul își încurajează copiii să își depășească condiția. E foarte mândră de ei. O văd și prin oraș. Eram în autobuz, ea nu m-a văzut. Povestea unei femei că are copii campioni”, spune Manuela Ciocan.

Lucian și Gabriel sunt conștienți de eforturile supra-omenești ale mamei lor și prețuiesc fiecare clipă petrecută împreună. Abia așteaptă sfârșitul de săptămână, pentru a mearge în camera minisculă în care mama lor stă cu chirie.

Geta viseasă la un trai decent, care i-ar permite să își îngrijească singură copiii. Mai speră și la o viață mai bună pentru băieții ei, pe care o pot avea dacă se dedică 100% sportului. Dar uneori, pe lângă talent și muncă, mai ai nevoie și de ceva ajutor de la cei din jurul tău.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.