Germanwings ar putea 300 de milioane de dolari catre familiile victimelor accidentului aviatic din Franta

Un purtător de cuvânt al Lufthansa, firma mamă a operatorului Germanwings, a precizat că asiguratorii companiei au constituit un provizion de 300 milioane de dolari pentru a acoperi posibilele despăgubiri acordate familiilor victimelor.

Presa germană scrie că, pe lângă despăgubirile financiare pentru rudele celor 150 de persoane aflate la bordul avionului prăbușit, care se ridică în general la un milion de dolari per pasager, asiguratorii vor acoperi și despăgubirile pentru avionul A320 avariat. Aparatul a fost asigurat pentru 6,5 milioane de dolari.

Între timp, cotidianul Bild, citat de Sky News, scrie că familiile victimelor ar putea aştepta luni de zile pentru caa rudele lor să fie identificate, fără vreo garanţie că vor fi găsite toate.

Violenţa impactului a îngreunat considerabil identificarea rămăşiţelor umane; echipele de căutare susţin că niciun corp nu a fost găsit intact.

Până în prezent au fost izolate 78 de probe ADN diferite din aproximativ 400 de fragmente umane. Membrii familiilor au fost rugaţi să ofere probe ADN legiştilor pentru a ajuta la identificarea victimelor.