Confidenţialitate

Germania va instala un sistem de apărare antirachetă Patriot în Polonia. Varșovia ceruse inițial ca rachetele să ajungă direct la ucraineni

Germania se pregătește pentru a instala un sistem de apărare antirachetă Patriot în Polonia. Guvernul german a oferit sistemul Varșoviei pentru a ajuta la securizarea spațiului aerian pe fondul războiului din Ucraina.

Armata germană va începe în zilele următoare pregătirile. Decizia a venit în contextul în care o rachetă rătăcită din Ucraina a lovit teritoriul polonez, omorând două persoane.

Ministrul apărării al Poloniei ceruse Germaniei să trimită bateriile de rachete Patriot chiar direct Ucrainei, dar Germania a refuzat justificând că acestea au fost folosite până în prezent pentru a apăra teritoriul NATO.

Mai mult, niciun alt stat nu a furnizat sisteme Patriot Ucrainei. După mai multe negocieri, Varşovia a acceptat săptămâna trecută condiţiile guvernului german.

O echipă militară germană de recunoaştere va pleca marți în Polonia pentru a identifica un loc potrivit pentru amplasarea echipamentului.

Motivând că niciun alt stat nu a dat un astfel de tip de armament Ucrainei, Germania a respins până acum livrarea și de tancuri Leopold 2.

Acestea au mai fost trimise în Războiul din Kosovo de Germania și în Războiul din Afghanistan de către Canada și Danemarca.

Foto: Shutterstock

Citește și: Mesajul ambasadorului din Republica Moldova în România pentru moldovenii pro-ruși: „Să se gândească la copiii lor și la copiii ucrainenilor care suferă” | VIDEO