Confidenţialitate

Mesajul ambasadorului din Republica Moldova în România pentru moldovenii pro-ruși: „Să se gândească la copiii lor și la copiii ucrainenilor care suferă” | VIDEO

Ambasadorul din Republica Moldova în România – Victor Chirilă – a fost invitatul Adrianei Nedelea în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM. În urma noului atac cu rachete rusești în Ucraina, Republica Moldova a trecut prin noi pene de curent astăzi. Între timp, România a început deja livrarea de gaze naturale peste Prut. Țara vecină se confruntă cu probleme după ce Gazprom a redus drastic livrările.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„S-a început cu livrările de un milion de metri cubi de gaze naturale pe zi. Ne asigură deja o anumită stabilitate, chiar dacă prețul la gazul natural pe care-l importăm din Uniunea Europeană – le cumpărăm și le importăm din Uniunea Europeană, din Grecia și din România – este mult mai mare”, a spus Victor Chirilă la Europa FM.

Autoritățile de la Chișinău se pregătesc pentru cel mai negru scenariu: gazele naturale să nu fie de ajuns pentru a încălzi orașele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Cel mai rău scenariu este să nu avem gaze naturale suficiente pentru a asigura încălzirea orașelor mari. Satele se încălzesc cu lemne și cu cărbune. De asemenea, avem nevoie de energie electrică. Atât timp cât funcționează această înțelegere cu regiunea transnistriană, cu administrația de acolo, cred că există o anumită siguranță”, a spus Victor Chirilă la Europa FM.

Întrebat ce mesaj are pentru moldovenii pro-ruși, ambasadorul din Republica Moldova în România a spus că: „Să se gândească la copiii lor. Să se gândească la copiii ucraineni care suferă și în același timp să se gândească la copiii lor”.

Urmărește aici întreaga emisiune „Piața Victoriei”

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Ambasadorul Republicii Moldova în România, după ce un explozibil a căzut pe teritoriul țării sale: Moldova și Transnistria nu au astfel de rachete | VIDEO