Confidenţialitate

Ziare germane și companii de publicitate se unesc împotriva extremei drepte, după ce aceste partide au căptătat popularitate: „Pământul tuturor – Diversitatea ne face mai puternici” | AUDIO

Presa germană se unește împotriva extremei drepte. Mai multe ziare, publicații online, fundații, companii de publicitate și alte asociații au pornit campania cu acest motto: „Pământul tuturor – Diversitatea ne face mai puternici”.

Vine ca urmare a sondajelor de opinie care indică avansul partidelor de extremă dreaptă. Declarațiile politicienilor extremiști au scos în stradă sute de mii de oameni în Germania în ultimele săptămâni. Dar avansul extremiștilor este o tendință în multe țări europene.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Campania anti-extremiști, concepută sub sloganul „Pământul tuturor – Diversitatea ne face mai puternici”, ocupă, începând de astăzi, câte două pagini alăturate în ziare.

Va continua în mediul online şi prin acţiuni de publicitate cu ajutorul panourilor stradale.

Ziare germane din presa „mainstream”, precum Die Zeit, Handelsblatt, Süddeutsche Zeitung şi Tagesspiegel, reviste online și companii de publicitate sunt implicate în campania mediatică împotriva extremei drepte.

Cu toții își declară angajamentul comun faţă de „libertate, diversitate şi o cultură primitoare”.

Spiritele s-au inflamat după o reuniune a unor radicali de dreapta cu membri ai partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD). Unii activiști au pledat pentru expulzarea imigranţilor din Germania, țară în care se discută deja despre o posibilă scoatere în afara legii a partidului – precum şi a aripii sale de tineret, pe care serviciile de informații au inclus-o pe lista organizaţiilor extremiste.

Conform sondajelor, citate de Deutsche Welle, la alegerile pentru Parlamentul European, extremiștii de la Alternativa pentru Germania ar putea obţine peste 20-23% din voturi.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Raport The Guardian: Partidele „anti-europene” capătă popularitate în sondaje. Siegfried Mureș: „Oamenii înțeleg că aceste partide extremiste nu au soluții la problemele reale” | AUDIO