Confidenţialitate

Germania: Noi proteste față de restricțiile sanitare

În mai multe oraşe ale Germaniei, s-a manifestat împotriva politicii guvernamentale de control al pandemiei, relatează Agerpres, citând DPA.

Peste o mie de persoane au mărşăluit, luni seară, la Lubeck şi Koln. În Gummersbach, la aproximativ 50 de kilometri est de Koln, aproximativ 1.800 de persoane au protestat față de vaccinarea obligatorie.

În landul Mecklenburg-Vorpommern, poliţia a estimat, iniţial, un total de aproximativ 8.000 de manifestanţi care au ieşit să protesteze în mai multe oraşe.

La Potsdam, poliţia interzisese un protest, dar sute de persoane au manifestat luni seara în centrul oraşului.

Şi în capitala Berlin au fost organizate demonstraţii. Potrivit poliţiei, nu au existat tulburări majore sau ciocniri.

Proteste sunt organizate, în mod regulat, în ziua de luni în ultimele câteva săptămâni, în contextul în care autorităţile şi-au înăsprit restricțiile împotriva persoanelor nevaccinate.

În oraşele Koblenz şi Mainz, poliţia a raportat, de asemenea, mitinguri de protest împotriva politicii guvernamentale de gestionare a pandemiei.

La Fulda, în vestul landului Hesse, un număr de până în 1.000 de persoane au ieşit în stradă într-un protest neanunţat.

De asemenea, la Wangen, în regiunea Allgau din Bavaria, la protest s-au adunat aproximativ 1.000 de persoane în timp ce la Balingen, în landul Baden-Württemberg, au manifestat câteva sute de protestatari.

La Freiberg, conform estimărilor iniţiale, s-au adunat aproximativ 700 de persoane şi a existat o creştere vizibilă a potenţialului izbucnirii unor violenţe.

Pe alocuri, au fost raportate și contra-proteste, cum a fost cazul la Leipzig, unde aproximativ 300 de persoane s-au adunat în piaţa folosită de obicei de adversarii măsurilor anti-coronavirus.