Confidenţialitate

Germania, Franța, Bulgaria și Cehia au înregistrat noi recorduri de infectări cu SARS-CoV-2 | AUDIO

Noi infectări record în Europa. Germania, Franța, Bulgaria și Cehia sunt printre țările afectate. Organizația Mondială a Sănătății avertizează că noua variantă de coronavirus, Omicron, nu trebuie subestimată.

În Germania, numărul de infectări a depășit miercuri 100.000, pentru prima dată de la începutul pandemiei. Cehia a raportat un record de peste 28.000 de cazuri.

Și în Bulgaria se înregistrează cel mai mare număr de îmbolnăviri de la debutul pandemiei, de peste 11.000. Autoritățile din țara vecină spun că au crescut infectările în rândul copiilor.

În Franța, numărul de cazuri zilnice a fost marți de aproape o jumătate de milion, de 4 ori mai multe decât în ziua precedentă.

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății avertizează, în acest context, că pandemia este departe de final. El spune că noua variantă de coronavirus, Omicron, nu trebuie subestimată.

Chiar dacă în medie cazurile mai puțin severe, nu înseamnă că nu reprezintă un pericol.

„Să nu aveți nicio îndoială: Omicron duce la spitalizări și moare. Și chiar și cazurile mai puțin severe iau cu asalt serviciile medicale”, spune șeful OMS.

Acesta a mai spus că rămâne îngrijorat în special privind țările cu rată mică de vaccinare anti-COVID, pentru că la persoanele care nu sunt imunizate e mult mai mare riscul de spitalizare și deces.

În Spania, pe de altă parte, autoritățile spun că numărul infectărilor în acest val cauzat de tulpina Omicron a început să scadă pentru prima dată în ultimele două luni și jumătate.

Și în Marea Britanie s-a redus numărul cazurilor zilnice, motiv pentru care guvernul discută miercuri dacă ar putea relaxa restricțiile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Ani Sandu

Citește și: China: Corespondența din străinătate care sosește în țară va fi dezinfectată pentru prevenirea răspândirii variantei Omicron | AUDIO