Germania – Fost sef EADS, pus sub acuzare in dosarul privind o presupusa dare de mita in Romania

Fostul șef al EADS Germania ar fi fost pus sub acuzare în dosarul privind suspiciuni de dare de mită în România, spun surse citate de publicația germană Der Spiegel.

Stefan Zoller a negat faptul că ar fi fost informat despre acest lucru, dar precizează că are tot interesul cA acest caz să fie elucidat.

Der Spiegel susține că informația pe care o prezintă nu a fost confirmată de procurorii din Munchen, cei care anchetează dosarul.

Der Spiegel relatează că În acest caz, există suspiciuni de dare de mită pentru obţinerea a două contracte privind sisteme de securizare a frontierelor în România şi Arabia Saudită.

Întrebat de jurnaliștii germani despre acest lucru, Zoller a negat faptul că ar fi fost la curent cu presupusa dare de mită.

Parchetul din Munchen confirmă însă că există suspiciuni de corupţie în acest dosar: aproximativ 10 persoane ar fi vizate.

Der Spiegel notează că în cazul României este vorba de un contract în valoare de sute de milioane de euro, încheiat în 2004, contractul respectiv fiind anchetat şi de autorităţile anticorupţie de la Bucureşti.

Mita ar fi fost dată prin intermediul a două firme de consultanţă din Bucureşti iar în afacere ar fi implicaţi mai mulţi politicieni, mai precizează jurnaliștii germani.